Të besosh tek e ardhmja e një vendi, do të thotë të besosh tek rinia e tij, të mbështetësh përpjekjet, punën, ëndërrat e saj, ta shohësh botën me sytë e saj, të bësh të tuat qëllimet që ajo ka, duke i kthyer ato në qëllime të përbashkëta. Të ecësh me hapin e saj, t´i rendësh nga pas e ta prish njëkohësisht, t´ia bësh ëndërrat të prekshme, t´i mësosh se në këtë botë asgjë nuk është e pamundur dhe e rastësishme.

Të projektosh të ardhmen e një kombi është sipërmarrje sublime, një mision madhështor që nuk mund ta marrë përsipër kushdo, veçse njerëz altruistë e me qëllime madhore. Ky është qëllim prej vizionari që sheh përtej hapësirës e kohës, që nuk jeton për të tashmen, por punon dhe i takon së ardhmes. Ky është vizioni i shkollës “Turgut Ozal”, i këtij institucioni dhe sipërmarrje madhështore, triumfues në të gjitha olimpiadat kombëtare dhe ndërkombëtare, duke shkruar kështu edhe një herë historinë e suksesit.

Në një vend të vogël si Shqipëria, ku talentet nuk mungojnë, por mundësitë e tyre për t´u zhvilluar janë të pakta, kolegjet “Turgut Ozal” kanë ndërtuar programe, projekte ambicioze, tepër të avancuara në mbështetje të të rinjve të talentuar, veçanërisht në fushën e shkencave. Tashmë ata nuk synojnë thjesht të jenë më të mirët e Shqipërisë, por të ngrejnë emrin e saj nëpër botë, të bëjnë të dëgjohet e të flitet për të.

Vite te rëndësishme në historinë 25-vjeçare të shkollës “Turgut Ozal”

 
  • U zhvilluan orët e para mësimore në institucionet arsimore “Turgut Ozal” në Tiranë
  • Fillimisht, nxënësit tanë frekuentonin këto institucione arsimore në ambiente të ndodhura në zona të ndryshme të qytetit
  • U ngrit kompleksi “Turgut Ozal”, i pari kompleks arsimor privat i ngritur në Shqipëri, i cili çeli dyert e tij për qindra nxënës të arsimit parashkollor, 9-vjeçar dhe atij të mesëm.
  • Tashmë aktiviteti ynë arsimor filloi të ndjekë rrjedhën e tij në mjediset e një shkolle të plotësuar në çdo aspekt me kushtet më bashkëkohore të mësimdhënies, ku nxënësit tanë marrin arsimimin përkatës ,duke nisur nga cikli parashkollor e deri në maturim.
  • Ritmet e shpejta të rritjes së numrit të nxënësve sollën kërkesën për ambiente të reja dhe si rrjedhojë shkolla e mesme jopublike  “Turgut Ozal”, u transferua në një godinë të re, e lokalizuar kjo në hyrje të qytetit të Tiranës.
  • Klasat e teta, të nënta dhe disa prej grupeve të para, të dyta dhe të treta të kopshtit “Zubeyde Hanim” u transferua në një godinë të re, e lokalizuar kjo në hyrje të qytetit të Tiranës, pranë shkollës së mesme jopublike  “Turgut Ozal”.