Author: Elda Rrustemi

May
03

Nxënësit e klasës së 3F në një aktivitet në Ditën e Tokës

Data 22 prill, Dita e Tokës, dita kur secili prej nesh ndërgjegjësohet se sa e rëndësishme është që ne të kujdesemi për Të, ta ruajmë e ta mbajmë pastër gjithmonë. Pikërisht në këtë datë, klasa e 3F, pati mundësinë të merrte pjesë në një ekspozitë të organizuar nga Qendra Mjedisore EDEN. Në ekspozitë, me punime […]

DETAIL
May
02

Nxënësit e së 4A mes artizaneve krutane

Me dëshirën për të vlerësuar rëndësinë e punës së dorës dhe mjeshtërinë e grave shqiptare në fushën e zejtarisë, nxënësit e klasës së 4A vizituan ambientet e një ndërmarrjeje artizanati, ku panë nga afër punimet artistike të duarartave krutane. Nëpërmjet bisedës me sipërmarrësen Laureta Merlika nxënësit u njohën me mënyrën e realizimit të punimeve me […]

DETAIL
May
02

Asef 2019

Konkursi Shkencor ASEF (Albanian Science and Engineering Fair), solli sërish një larmishmëri prezantimesh, të realizuara me profesionalizëm dhe kreativitet të lartë. Ky konkurs, në të cilin kishte pjesëmarrës nxënës nga shkollat “Turgut Özal” Tiranë, MIST, “Turgut Özal” Durrës dhe “Hasan Riza Pasha” Shkodër solli një numër të madh projektesh, në kategoritë: Mathematics, Linguistics, Biological Sciencies, […]

DETAIL
Apr
30

Vizitë në Krujë me klasën e 4A

Në kuadër të nismës ”Edukimi përmes kulturës”, klasa e 4A zhvilloi një vizitë në qytetin e Krujës. Kalaja e Krujës strehon një nga muzetë më të rëndësishëm të historisë së Shqipërisë, brenda të cilit pasqyrohet jeta dhe bëmat e Gjergj Kastriotit Skënderbeut dhe lufta e tij për të mbrojtur territorin shqiptar. Klasa e 4A i […]

DETAIL
Apr
26

Mësojmë përmes praktikës: Shitblerja dhe përdorimi i monedhave

Nxënësit e klasave të dyta këtë fundmuaji zhvilluan një orë mësimi të veçantë dhe ndryshe nga të tjerat, ku mësuan nëpërmjet argëtimit. Kjo orë u zhvillua që nxënësit të përvetësonin temën e mësimit në matematikë, atë të shitblerjes dhe njohjes së monedhave. Ata e zhvilluan mësimin në oborrin e shkollës, ku sollën ushqime dhe lodra […]

DETAIL
Apr
25

Nxënësit tanë vlerësohen me medalje në Infomatrix 2019

Infomatrix-i është një konkurs ndërkombëtar i robotikës që zhvillohet në Rumani. Këtë vit shkolla jonë mori pjesë në këtë konkurs me dy projekte, në kategoritë Lego Line Follower dhe Lego Sumo. Nxënësit Joel Shehu dhe Noel Osmaj morën Certifikatë pjesëmarrjeje, ndërsa nxënësit Henri Llanaj dhe Drini Dulaj u vlerësuan me Medalje bronzi. I përgëzojmë për […]

DETAIL
Apr
24

Krijojmë, zhvillojmë dhe aplikojmë njohuritë në Fizikën me zgjedhje me klasën e 7E

Mësimi i Fizikës duhet të ndërtohet duke respektuar Proceset e Njohjes brenda mendjes njerëzore. Këto procese zhvillojnë zakone të dëshirueshme të mendjes, ndërtojnë njohuri/dije të strukturuara dhe udhëheqin mendimin. Për këtë arsye Fizika me zgjedhje për klasat e 7-ta zhillohet me demonstrim, ku çdo njohuri e fituar teorikisht vendoset në zbatim. Nxënësit ndjekin parimin “të […]

DETAIL
Apr
24

Kampionati i Futbollit për klasat e 7-ta

Ka përfunduar Kampionati i Futbollit për klasat e 7-ta. Faza eliminatore është zhvilluar mes klasave e më pas klasat fituese janë ndeshur në gjysmëfinale, duke zgjedhur ekipet të cilat do të ndeshen në finale për kupën. Në finale dolën klasa e 7B dhe klasa e 7D dhe pas një përballjeje emocionuese, titullin kampion e fitoi […]

DETAIL

Address

Rruga Bernardin Palja, Ndertesa 15, Hyrja 1
Njesia Bashkiake Nr.6
Tirana – Shqiperi

Contact

Phone: +355 69 66 94 411
Fix: +355 42 486-666
Email: secretary@turgutozal.edu.al

Play Our Song

TOP