Author: Elda Rrustemi

May
14

Projekti “Trupi i pemës”

Fëmijët e parashkollorit kanë bërë një tjetër projekt që iu ka zgjuar kureshtjen. Projekti titullohej “Trupi i pemës”, projekt që përveç aftësive në pikturë, u mësoi fëmijëve edhe shumë gjëra të reja. Fëmijët kanë vizatuar në fletë një pemë me gjithë elementet e saj përbërëse. Tek pema emërtuan çdo pjesë, duke nisur që nga trungu, […]

DETAIL
May
14

Ora e përrallës

“Zysh Dafina, do e nisësh përrallën apo jo?” është pyetja që fëmijët e paduruar të kopshtit parashkollor bëjnë çdo ditë, kur shohin zyshën e tyre të përrallës. Dhe më pas zysh Dafina futet me një kuti me lodra dhe me një histori të re. Pasi fëmijët mblidhen përreth, edukatorja e tyre rreshton mbi tavolinë personazhet […]

DETAIL
May
14

Fëmijët e parashkollorit me aplikacionin “Shtëpia”

Për fëmijët e parashkollorit koha është gjithmonë e mbushur me projekte interesante, pasi edukimi më i rëndësishëm nis që në fëmijërinë e hershme. Projekti i radhës i grupit parashkollor “Lepurushët” ishte aplikacioni “Shtëpia”, gjatë të cilit fëmijët kanë bërë një fletëpalosje. Në fletëpalosje shfaqej një shtëpi me elemente nga shtëpia e tyre reale apo e […]

DETAIL
May
13

Klea Kaloshi në Festivalin “Colours of the World” në New York

Klea Kaloshi, një nga talentet e shkollës sonë, me zërin e saj të mrekullueshëm na përfaqësoi në festivalin “Colours of the World” në New York. Me performancën e saj shumë të arrirë, Klea përfaqësoi jo vetëm shkollën, por edhe vendin tonë. Ky festival ka si qëllim njohjen e kulturave dhe gjuhëve të vendeve të ndryshme […]

DETAIL
May
13

“Drejt Evropës” libri më i ri, i botuar me punimet e përzgjedhura të nxënësve të kolegjit “Turgut Özal”

“Drejt Evropës” është titulli i projektit të finalizuar më 9 Maj, data që përkon me Ditën e Evropës. Ky projekt, është nga projektet më të bukura e origjinale që shkolla jonë ka realizuar gjatë këtij viti shkollor. Botimi i këtij libri, i cili reflekton jo vetëm kreativitetin, por edhe dëshirën e nxënësve tanë, sikundër dëshirën […]

DETAIL
May
13

Nxënësit tanë marrin pjesë në ekspozitën “Një zë kundër bullizmit”

Nxënësit tanë morën pjesë në ekspozitën “Një zë kundër bullizmit”, ku janë bërë së bashku nxënës nga 21 shkolla të Shqipërisë. Kjo ekspozitë u realizua nga COD (Qendra për Hapje dhe Dialog), në bashkëpunim me Këshillin e Evropës në Tiranë, në kuadër të programit “Kundër Bullizmit dhe Ekstremizmit në sistemin arsimor”. Nxënësit pjesëmarrës në ekspozitë, […]

DETAIL
May
09

Klubi Awareness seminare mbi tematikat e qytetarisë

Klubi Awareness nisi realizimin e një projekti të ri, i cili ka në fokus organizimin dhe prezantimin e seminareve me tematika të ndryshme të lëndës së qytetarisë. Nxënës të ciklit 9-vjeçar përgatitin tema të ndryshme edukative, të cilat ua prezantojnë nxënësve të ciklit fillor. Ky projekt ka si qëllim transmetimin e vlerave qytetare nga vetë […]

DETAIL
May
09

Klubi Shpresa ndihmë në Shoqatën Kombëtare të Jetimëve

Aktiviteti i radhës i Klubit Shpresa ishte ndihma për 60 familje të Shoqatës Kombëtare të Jetimëve, dega Tiranë. Ishin nxënësit e klasave të 4-ta, anëtarë të Klubit Shpresa, të cilët organizuan një aktivitet bamirësie për familjet në nevojë të kësaj shoqate. Në këtë  aktivitet u shpërndanë 60 pako me ushqime për 60 familje në nevojë. […]

DETAIL

Address

Rruga Bernardin Palja, Ndertesa 15, Hyrja 1
Njesia Bashkiake Nr.6
Tirana – Shqiperi

Contact

Phone: +355 69 66 94 411
Fix: +355 42 486-666
Email: secretary@turgutozal.edu.al

Play Our Song

TOP