Blog

Dec
02

“Në orën e mësimit të punës me dru”  

Mjaftojnë disa copa dërrasash, pak ngjitës, një kabinet, një mësuese që frymëzon dhe fantazia e fëmijëve merr krahë e fluturon përtej mureve të shkollës. Pamja që të ofrohet gjatë kësaj ore mësimi është krejt e ndryshme nga ajo që shohim zakonisht. Fytyrat e qeshura të nxënësve, bisedat plot entuziazëm, era e ngjitësit dhe zhurmat e […]

By Selman Fettahoglu | Lajme . Lajme kryesore
DETAIL
Nov
30

NJOFTIM

Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë njofton pezullimin e procesit mësimor, në datën 01 dhjetor 2017, në të gjitha institucionet arsimore të arsimit parauniveristar. Dita e humbur e procesit mësimor do të zëvendësohet një ditë tjetër.   NJOFTIMSipas Institutit të Gjeoshkencës, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit (IGJEUM), por edhe nga shërbimet meteorologjike… Posted by Ministria e […]

By Selman Fettahoglu | Lajme kryesore
DETAIL
Nov
26

Njoftim!

E hëna pushim. Në zbatim të VKM datë 23.11.2017, dita e hënë datë 27.11.2017 është caktuar ditë pushimi. Mësimet e kësaj dite do të zëvendësohen në një ditë tjetër për të cilën do t’ju njoftojmë. Më poshtë gjendet linku me Vendimin e Këshillit të Ministrave. https://kryeministria.al/al/newsroom/vkm/vendime-te-miratuara-ne-mbledhjen-e-keshillit-te-ministrave-date-23-nentor-2017&page=1

By Selman Fettahoglu | Lajme . Lajme kryesore
DETAIL
Nov
18

Klubi Shpresa ndihmon Shoqatën e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara dhe 40 familje në nevojë

“Të falim një buzëqeshje në fytyrat ku mungon, të sjellim një rreze dielli që të ngrohë aty ku ajo nuk arrin dot.” Është ky misioni fisnik që nxënësit dhe përfaqësuesit e Klubit Shpresa, morën përsipër gjatë javës së kaluar, së bashku me drejtues dhe mësues. Falë ndihmave të mbledhura nga Panairi i Ushqimeve, Klubi Shpresa […]

By erjona saqe | Lajme
DETAIL
Nov
18

Klasat e para, shëtitje në Pezë

Në kuadër të procesit mësimor e edukativ, në datën 6 nëntor, nxënësit e klasave të para, zhvilluan një shëtitje në Pezë. Kjo shëtitje, përveç argëtimit dhe shplodhjes së fëmijëve, synonte bashkëpunimin e  tyre me njëri-tjetrin, ashtu dhe njohjen nga afër me natyrën. Fëmijët zhvilluan lojëra të ndryshme, të tilla si: tërheqje litari, lojëra me top, […]

By erjona saqe | Lajme
DETAIL
Nov
18

Oxford Placement Test

Oxford Placement Test është një test i mundësuar nga shkolla jonë, i cili teston njohuritë e nxënësve në gjuhën angleze. Ky testim zhvillohet për nxënësit nga klasat e 3-ta deri në klasat e 9-ta, në fillim dhe në fund të vitit shkollor, pra dy herë në vit. Metodologjia e përdorur shërben jo vetëm për të […]

By erjona saqe | Lajme
DETAIL
Nov
18

Lojërat e inteligjencës

Lojërat e inteligjencës zhvillohen në shkollën tonë si pjesë e socializimit më të gjerë të nxënësve mes njëri tjetrit. Lojërat janë të disallojshme, të gjitha kanë në bazë të tyre inteligjencën dhe shkathtësinë, që për fat të mirë nuk iu mungon nxënësve tanë. Këto janë lojëra, të cilat forcojnë përqendrimin, shkathtësojnë mendimin, lehtësojnë të mësuarit […]

By erjona saqe | Lajme
DETAIL
Nov
14

Konkursi i Artit Skenik

Përfundoi mes emocionesh dhe duartrokitjeve të jurisë, të të ftuarve dhe të spektatorëve, faza finale e Konkursit të Artit Skenik, për klasat e 6-ta, të 7-ta, të 8-ta dhe të 9-ta. Loja e arrirë aktoriale e nxënësve tanë, solli në skenë kryevepra të dramaturgjisë shqiptare e asaj botërore. Tematika ishte e larmishme dhe me vlera […]

By erjona saqe | Lajme
DETAIL
Page 4 of 44« First...23456...102030...Last »

Address

Rruga Bernardin Palja, Ndertesa 15, Hyrja 1
Njesia Bashkiake Nr.6
Tirana – Shqiperi

Contact

Phone: +355 69 66 94 411
Fix: +355 42 486-666
Email: info@turgutozal.edu.al

Play Our Song

TOP