Lajme

  • Turgut Ozal Social Media

VIZITË NË BASHKINË E TIRANËS DHE KULLËN E SAHATIT

Date: February 27, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Një aktivitet me shumë vlera, i cili synonte edukimin dhe njohjen me monumentet kulturore të qytetit tonë, ishte aktiviteti i nxënësve të klasës së 8E, i organizuar nën kujdesin e Kryetarit të Qarkut  Tiranë, Z. Aldrin Dalipi. Të shoqëruar nga punonjësit e trashëgimisë kulturore në Bashkinë e Tiranës, nxënësit dëgjuan me vëmendje historinë e Tyrbes…

Me Shume

JAVA E MATEMATIKËS

Date: February 24, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Një ndër aktivitetet më të rëndësishme që zhvillohet çdo vit në shkollën tonë është Java e Matematikës, e cila këtë vit mori përmasa të veçanta. Gjatë kësaj jave organizohen një sërë aktivitetesh dhe lojërash matematikore dhe logjike. Java e matematikës u zhvillua nga data 13 deri në 17 shkurt. Aktivitetet që u zhvilluan ishin: lojërat…

Me Shume

Marrim njohuri të shëndetshme

Date: February 22, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Klasa e 7C mori një ftesë nga z.Niko Nela, pronar i një rrjeti dyqanesh pastiçeri-furrë buke, në Tiranë, për të vizituar ambientet në të cilat ai zhvillon biznesin e tij. Si fillim, nxënësit bashkë me profesorin kujdestar shkuan në fabrikën e miellit në Mëzez, ku u pritën nga z.Nela, i cili u shpjegoi fëmijëve se…

Me Shume

Vizitë në Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë

Date: February 22, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Aktiviteteti i radhës, i cili ndihmoi për të njohur më mirë funksionimin e shoqërisë sonë, ishte dhe vizita që zhvilluan nxënësit e klasës së 8G në Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë. Nxënësit vizituan të gjitha ambientet e Ministrisë dhe kuptuan për çfarë shërbente secili prej tyre. Gjithashtu nxënësit u takuan me Zëvendësministren znj. Bardhylka…

Me Shume

CLIL-NJË KONFERENCË E SUKSESSHME

Date: February 22, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Content and Language Integrated Learning (CLIL) zhvilloi me sukses konferencën e saj të parë në ambientet e shkollës “Turgut Özal”, Tiranë. Ishin mbi 450 pjesëmarrës në këtë konferencë të cilët ndoqën 2 seanca plenare, 6 seanca të njëkohshme dhe 46 prezantime poster ne lidhje me mësimdhënien e lëndëve shkencore në gjuhën angleze. Përveç tyre ishin…

Me Shume

Në CINEPLEX

Date: February 16, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Nxënësit e ciklit fillor të shkollës sonë përjetuan me gëzim dhe emocione të veçanta aktivitetin e radhës në kinemanë CINEPLEX. Nxënësit e klasave I-III ndoqën me kënaqësi filmin “SING”, të cilin e shoqëruan me këngë dhe duartrokitje, ndërsa nxënësit e klasave IV-V panë filmin “MOANA”, i cili i bëri për vete me pamjet e mrekullueshme…

Me Shume

VIZITË NË MUZEUN HISTORIK KOMBËTAR

Date: February 14, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Në vijim të aktiviteteve dhe veprimtarive të ndryshme kulturore e mësimore, nxënësit e klasës së 8D, vizituan Muzeun Historik Kombëtar. Të shoqëruar nga mësuesja kujdestare dhe të drejtuar nga ciceroni i muzeut, nxënësit patën mundësi që nëpërmjet kësaj vizite, të njihen më nga afër me Historinë e Popullit Tonë. Nxënësit vizituan të gjitha pavionet e…

Me Shume

Shqipëria më e mirë, nëse zhvillojmë shkencën e robotëve

Date: February 14, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Një nga klubet më të preferuara në shkollën tonë është ai i robotikës. Klubi përbëhet nga dy grupe  dhe ndiqet nga  nxënës të klasave të 6-ta dhe të 8-ta. Për momentin, nxënësit e grupit të parë po punojnë për ndërtimin e një tanku me lego, ndërsa grupi tjetër për projektimin e një qeni dhe gjithashtu…

Me Shume

Shëtitje në Maqedoni, Kosovë e Bosnje – Hercegovinë

Date: February 14, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Shëtitjet dimërore aq të pëlqyeshme nga të gjithë, po shijohen më së miri nga nxënësit tanë në këto ditë të bukura të dimrit. Dëbora, është kryefjala e këtyre shëtitjeve, por nuk mungojnë dhe aktivitetet e tjera. Vendet, në të cilat po zhvillohen këto shëtitje janë Maqedonia, Kosova dhe Bosnje-Hercegovina. Duke filluar nga fundi i muajit…

Me Shume

Ndeshja e futbollit me shkollën “MIST”

Date: February 13, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Të enjten e kaluar u luajt ndeshja e futbollit mes klasave të 7-ta të shkollave “Turgut Özal” dhe “MIST”. Ekipet përbëheshin nga nxënës të përzgjedhur nga i gjithë paraleli. Ndeshja u zhvillua në ambientet sportive të shkollës sonë, në dy pjesë me nga 20 minuta secila. Atmosfera ishte mjaft e ndezur për shkak të tifozerisë…

Me Shume

Play Our Song