Lajme

  • Turgut Ozal Social Media

Higjiena dhe shëndeti

Date: December 17, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Të kujdesesh për higjienën e vetes do të thotë të kujdesesh drejtpërdrejt për shëndetin tënd. Kjo është arsyeja kryesore që me vogëlushët e parashkollorit zhvillohen një sërë veprimtarish, të cilat kanë të bëjnë pikërisht me higjienën personale dhe shëndetin. Për të shmangur monotoninë, si dhe për të mësuar sa më shumë në lidhje me pastërtinë vetjake, çdo…

Me Shume

Vogëlushët e parashkollorit zhvillojnë fizkulturën e mëngjesit

Date: December 17, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Çdo mëngjes, vogëlushët e parashkollorit sipas grupeve përkatëse dalin në oborrin e shkollës apo te fushat e sportit. Ata, së bashku me edukatoren e grupit, zhvillojnë ushtrime dhe aktivitete fizike për rreth 20-30 minuta në ambientet sportive që ofron kompleksi ynë arsimor. Edhe pse moti në mëngjes është ftohur dhe maja e hundës apo faqet…

Me Shume

NJOFTIM PËR FINALEN E KONKURSIT TË ARTIT DHE LETËRSISË

Date: December 16, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Njoftohen të gjithë nxënësit fitues se finalja e Konkursit të Artit dhe Letërsisë do të zhvillohet ditën e shtunë, më datë 17.12.2016, ora 9:00 – 13:00, në ambientet e shkollës 9-vjeçare “Turgut Özal” (përveç finales së Artit Skenik). Të gjithë finalistët të përgatiten sa më mirë dhe të marrin masa që të mos mungojnë. Nxënësit…

Me Shume

FITUESIT E TOI PËR MUAJIN E ARTIT DHE LETËRSISË

Date: December 16, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Pas përfundimit me sukses të fazës ndërmjet klasave të të njëjtit paralel dhe fazës së dytë ndërmjet nxënësve të të njëjtës kategori, Konkursi i Artit dhe Letërsisë hyn nesër në fazën e tij finale, ku do të konkurojnë ndërmjet tyre nxënësit fitues të kolegjeve në Shqipëri. Nxënësit konkurojnë sipas grupmoshave: Kategoria I – klasat 4,…

Me Shume

Klubi i Mëngjesit/ Maratonë për mbledhje ndihmash për fëmijët në nevojë

Date: December 16, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Nxënësit e klasës 8E në bashkëpunim me Klubin Shpresa dhe Drejtorinë e shkollës, u bënë ditën e enjte, datë 15 dhjetor, pjesë e “Klubit të Mëngjesit” dhe  “Maratonës” për të mbledhur dhurata nga më të ndryshmet për fëmijët dhe  familjet në nevojë organizuar në Club FM. Nxënësit tanë mblodhën ndihma për fëmijët në nevojë, ku…

Me Shume

Në bibliotekë me vogëlushët e parashkollorit

Date: December 15, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Sa më e hershme të jetë lidhja me librin, aq më e fortë dhe e qëndrueshme do të jetë ajo gjatë jetës. Për këtë arsye, fëmijët e parashkollorit i zhvillojnë një pjesë të temave mësimore në bibliotekën e shkollës. Ambientet e saj të ngrohta dhe të shumëllojshme u ofrojnë mundësinë vogëlushëve të qëndrojnë sa më…

Me Shume

ASEF 2017

Date: December 15, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Kanë filluar regjistrimet për Olimpiadën e Projekteve ASEF 2017. Është pikërisht kjo, periudha gjatë së cilës nxënësit regjistrojnë projektet e tyre dhe krijojnë grupet e punës. Ata, së bashku me mësuesit mentorë, do shfrytëzojnë muajt e ardhshëm për një paraqitje sa më dinjitoze në këtë konkurs të njohur tashmë brenda e jashtë vendit. Nxënësit do…

Me Shume

GDS

Date: December 14, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Fillimi i muajit dhjetor në shkollën tonë përkon me fillimin e GDS-ve (testet me alternativa në të gjitha lëndët) për periudhën e parë të vitit shkollor. Me anën e këtyre testeve, drejtoria e shkollës dhe mësuesit matin njohuritë e marra nga nxënësit për periudhën shtator-nëntor. Këtë vit, në ciklin fillor testohen online të gjitha lëndët, ndërsa…

Me Shume

Këndoj me zërin e zemrës për Ty, e shtrenjta ime Shqipëri!

Date: November 26, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Festat e 28 dhe 29 Nëntorit, si për ҫdo vit jehojnë madhërishëm në shkollën tonë. Përmbyllja e aktiviteteve të muajve të Letërsisë, Artit dhe Historisë, nuk mund të jetë më bukur se me koncertet festive kushtuar këtyre datave. Vargjet dedikuar Atdheut, këngët, vallet e kostumet popullore me ngjyrat e trevave të ndryshme të Shqipërisë, të…

Me Shume

EKIPI I HENDBOLLIT

Date: November 20, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Këtë vit, kolegji “Turgut Özal” në bashkëpunim me Federatën Kombëtare të Hendbollit ka formuar dy ekipe, për vajza dhe djem, që do të përfaqësojnë shkollën tonë në ndeshjet brenda dhe jashtë saj. Kërkesat për t’u pranuar në secilin ekip ishin të shumta, ndaj për të arritur deri në ngritjen e një ekipi sa më cilësor,…

Me Shume

Play Our Song