Postimet kryesore

  • Turgut Ozal Social Media

Gati për vitin e ri shkollor.

Date: August 17, 2016 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Mësuesit trajnohen për metodat më të përparuara të mësimdhënies

Teksa në të gjitha godinat e shkollave turke vijojnë përgatitjet për pritjen e nxënësve për vitin e ri shkollor, një pjesë e madhe e mësuesve janë duke iu nënshtruar një përgatitjene të veçantë.

Janë pikërisht mësuesit e lëndëve shkencore që kanë nisur një kurs dy javor për mësimdhënien me fokus integrimin e gjuhës angleze në përmbatjen e librave të lëndëve biologji, fizikë dhe kimi.

Njëkohësisht një grup tjetër mësuesisht dhe drejtuesish vijojnë me kursin që do i përgatisë të shërbejnë si mentorë në institucionet ku punojnë. Ky kurs ka nisur prej një viti dhe tashmë ka hyrë në fazën e implementimit. Mentorët shërbejnë si këshilltarë për rritjen profesionale të mësuesve.

Këto kurse do të finalizohen me certifikata që njihen ndërkombëtarisht.

 

Play Our Song