News

Feb
04

Konkursi i Pikturës

Atdhedashuria, vëllazërimi dhe mbrojtja e ambientit ishin temat e konkursit të pikturës që u zhvillua me rastin e muajit të Historisë dhe Letërsisë. Konkursi ishte ndarë në dy kategori ndërsa kriteret e përzgjedhjes së fituesve ishin kompozimi, trajtimi i linjës, dritëhija dhe ngjyrosja. Ky konkurs u zhvillua për herë të parë në kolegjin “Turgut Özal” […]

By Selman Fettahoglu | Lajme . Lajme kryesore
DETAIL
Feb
04

Historia ime, krenaria ime

Muzeu historik është institucioni ku ruhen vlerat e një kombi me të cilat duhet të njihet çdo nxënës. Këto vlera duhet të skaliten në nëndijen e tyre që në moshë të vogël. Në këtë kuadër, edukatoret e kopshtit “Zübeyde Hanım” shoqëruan fëmijët e vegjël pranë objekteve me domethënie historike duke e shpjeguar rëndësinë e tyre […]

By Selman Fettahoglu | Lajme
DETAIL
Feb
04

Klubi “Shpresa”

“Shpresa” është klubi i vullnetarëve të Kolegjit “Turgut Özal”. Veprimtaritë dhe aksionet e ndërmarra prej tyre janë tërësisht humanitare. Suksesi i disa prej veprimtarive ka bërë që ato të kthehen në traditë në shkollën tonë. I tillë është Panairi i Ushqimeve, i cili çdo vit siguron të ardhura të mjaftueshme për fëmijët e familjeve në […]

By Selman Fettahoglu | Lajme . Lajme kryesore
DETAIL
Feb
04

Panairi i Librit

Nxënësit e Kolegjit “Turgut Özal” vizituan gjatë nëntorit Panairin e Librit “Tirana 2014”. Aty u njohën me botues të rinj për fëmijë dhe me tituj të ndryshëm librash. Shtëpitë e botimit këtë vit patën një larmi botimesh të shkrimtarëve shqiptarë e të huaj. Ky ishte panairi i 17-të dhe iu dedikua 200 vjetorit të lindjes […]

By Selman Fettahoglu | Lajme
DETAIL
Feb
04

Një ditë ndryshe…

“Një ditë ndryshe” ishte edhe pikniku në fshatin turistik Pezë, në periferi të Tiranës, gjë që është bërë traditë disavjeçare në kolegjin tonë. Pikniku u organizua javën e fundit të tetorit. U zhvilluan mjaft lojëra argëtuese me litar, me top, lojëra popullore, gara shpejtësie dhe kalim pengesash.   [mls_gallery id=”1157″ cols=”4″ g_title=”off” g_subtitle=”off” title=”on” subtitle=”on” […]

By Selman Fettahoglu | Lajme
DETAIL
Feb
04

Muaji i Bujqësisë 1

Në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë u zhvillua Panairi Ushqimor i fermerëve shqiptarë, aktivitet ky në kuadër të muajit të bujqësisë shqiptare. Të ftuar të veçantë të aktivitetit ishin nxënësit e klasave të treta të kolegjit ”Turgut Özal”, me kartolinat e përgatitura nga vetë ata me temë nga bujqësia dhe blegtoria në vendin tonë. Në […]

By Selman Fettahoglu | Lajme
DETAIL
Feb
04

Muaji i Historisë dhe Letërsisë

Muaji tetor me artin dhe letrat dhe nëntori me dy datat e shënuara në të, janë veshur sërish me ngjyrat kuq e zi. Emocioni, vëmendja dhe dashuria për letërsinë dhe artin, si dhe Festat e 28 dhe 29 Nëntorit ishin përmbyllja e Muajve të Letërsisë dhe Historisë. U ekspozuan projekte e postera të ndryshëm dhe […]

By Selman Fettahoglu | Lajme . Lajme kryesore
DETAIL
Feb
04

Të njohim produktet vendase

Në Muajin e Bujqësisë, nxënësit e fillores së shkollës sonë vizituan një fabrikë të përpunimit të qumështit në periferinë e Tiranës. Vizita u zhvillua në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë. Kjo ishte eksperiencë e parë dhe e jashtëzakonshme për shumë prej fëmijëve. Nxënësit vizituan fermën e lopëve dhe me kuriozitet vëzhguan procesin e përpunimit të […]

By Selman Fettahoglu | Lajme
DETAIL

Address

Rruga Bernardin Palja, Ndertesa 15, Hyrja 1
Njesia Bashkiake Nr.6
Tirana – Shqiperi

Contact

Phone: +355 69 66 94 411
Fix: +355 42 486-666
Email: secretary@turgutozal.edu.al

Play Our Song

TOP