News

Apr
21

“Turgut Özal’’ përfaqëson Shqipërinë në olimpiadën Ballkanike të Matematikës

Ndërmjet datave 3-8 Maj në kryeqytetin e Greqisë, Athinë, do të zhvillohet Olimpiada Ballkanike e Matematikës me pjesëmarrës gjimnazistë nga vendet e rajonit. Skuadra jonë përfaqësuese e përzgjedhur nga Olimpiada Kombëtare e Matematikës përbëhet nga 6 nxënës të talentuar dhe ambiciozë, të cilët morën pikët më të larta në rang vendi. Tre prej tyre, Ana, […]

DETAIL
Apr
03

Vizitë në zyrën e kryetarit të Kuvendit

Mbërrijnë Protagonistët e Festivalit Ndërkombëtar të Gjuhës dhe Kulturës Kryetari i Kuvendit, z. ‎Ilir_Meta,‬ priti sot drejtues të Kolegjit turk “Turgut Ozal” dhe një grup nxënësish nga vende të ndryshme të botës. Vizita u zhvillua në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Gjuhës dhe Kulturës që do të mbahet më datë 4 prill 2015 në Tiranë. […]

DETAIL
Mar
25

Konkursi i Artit Skenik

Institucionet arsimore turke në Shqipëri organizuan Konkursin e Artit Skenik 2015. Finalistët garuan me njëri-tjetrin në eventin e organizur në sallën e koncerteve të shkollës 9-vjeçare “Turgut Özal” Tiranë. Qëllimi i këtij konkursi të përvitshëm, përveç zbulimit të talenteve të reja,  është zhvillimi i mendimit estetik si dhe aftësimi i nxënësve në shprehjen e vlerave […]

DETAIL
Mar
25

Java e gjuhës angleze

Të gjithë njerëzit në botë komunikojnë në një gjuhë të përbashkët dhe kjo është gjuha angleze. E tillë ishte motoja e Javës së Anglishtes për këtë vit në shkollën “Turgut Özal.” Flamuj  shumëngjyrësh nga të gjithë shtetet e botës u përgatitën nga nxënës e mësues, për të zbukuruar çdo kënd të shkollës sonë. Konkursi  i […]

DETAIL
Mar
20

Mini Suedia në Kolegj…

Përfaqësues të ambasadës suedeze mbetën të habitur nga mini Suedia që gjetën në klasën 5-G në Kolegjin “Turgut Ӧzal”. Në kuadër të Javës së Anglishtes, nxënësit e fillores ftuan punonjës të ambasadës suedeze në klasën e tyre, ku i njohën me punën që kishin bërë për të përfaqësuar këtë vend në shkollë. Nxënësit performuan përpara […]

DETAIL
Mar
20

Vizitë në Ministrinë e Kulturës

Zyrat e reja të ministrisë së kulturës u kthyen në klasë për nxënësit e kolegjit “Turgut Ӧzal” gjatë një vizite në kuadër të programit të lëndës së vendlindjes. Me ftesë të ministrisë, nxënësit e kolegjit, shoqëruar nga Drejtori i Përgjithshëm të Kolegjeve Turke, Drejtori i Shkollës 9-vjeçare “Turgut Ozal” si dhe mësues e përfaqësues të […]

DETAIL
Mar
14

Libri – Letër apo dixhital?

Intervistë me analistin Artur Zheji   Libri është një vlerë njerëzore e patjetërsueshme, u shpreh në një intervistë në kolegjin “Turgut Ӧzal” analisti i mirënjohur Artur Zheji. Zoti Artur Zheji ishte ftuar në bashkëbisedim me nxënësit e kolegjit në lidhje me numrin në rritje të përdoruesve të formatit dixhital të librave. Ai u shpreh se […]

DETAIL
Mar
13

Java e gjuhës angleze

Culture Corner, Ngjyra nga e gjithë bota Java e gjuhës angleze ka sjellë këtë vit një emocion të veçantë në shkollën “Turgut Ӧzal”. Organizimi i një cepi kulturor i ktheu klasat e katërta dhe të pesta në shtete të ndryshëm ndërsa nxënësit e këtyre klasave në shtetas të tyre. Sendet tradicionale, pamjet nga këto shtete […]

DETAIL

Address

Rruga Bernardin Palja, Ndertesa 15, Hyrja 1
Njesia Bashkiake Nr.6
Tirana – Shqiperi

Contact

Phone: +355 69 66 94 411
Fix: +355 42 486-666
Email: secretary@turgutozal.edu.al

Play Our Song

TOP