Postimet kryesore

  • Turgut Ozal Social Media

Nxënësja e Kolegjit “Mehmet Akif”, fiton medalje Argjendi në I-SWEEEP

Date: May 20, 2016 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Qyteti Houston, në Texas/SHBA, mirëpriti qindra të ftuar në konkursin ndërkombetar të projekteve I-SWEEEP “Konkursi Shkencor Ndërkombëtar në Fushën e Energjisë, Inxhinierisë dhe Mjedisit”, i cili u zhvillua në Qendrën “Gorge Brown”, nga data 27 Prill deri me 1 Maj 2016.

Në  këtë konkurs morën pjesë 564 nxënës dhe 300 mësues nga e gjithë bota, ku u prezantuan 385 projektet më të mira nga 62 vende të ndryshme të botës.

Shqipëria u përfaqësua nga Esli Belshi nxënëse e Kolegjit Turk “Mehmet Akif” Vajza, në degën inxhinieri, me projektin “Një dorë robot”.

Aktiviteti u përmbyll me një ceremoni madhështore, ku u bënë vlerësimet për projektet më të mira dhe u ndanë medalje dhe çmime të ndryshme. Projekti i prezantuar nga Esli Belshi u vleresua nga juria me medalje argjendi, ndërsa “North Amerikan University” i ofroj asaj nje bursë studimi.

Në këtë aktivitet u manifestua potenciali energjik e krijues i nxënësve, u zbuluan talente dhe u bënë projekte për zhvillimin e mëtejshëm të tyre.

Gjithashtu aktiviteti shërbeu si shkëmbim përvojash dhe gjetje mënyrash efikase për ta bërë botën, në të cilën jetojmë, më të mirë dhe më të qëndrueshme.

Play Our Song