Edukimi fizik në shkollën tonë zhvillohet në ambiente të brendshme dhe të jashtme.

Kushtet e ofruara përfshijnë ambiente basketbolli, hendbolli dhe volejbolli me përmasa olimpike ku mund të zhvillojnë mësim djem dhe vajza në ambiente të ndryshme. Në këto ambiente zhvillohen edhe kampionate minifutbolli midis nxënësve të paraleleve por, herë pas here, edhe ndeshje kundër nxënësve të shkollave të tjera turke në Shqipëri.

Në stinët e ngrohta mësimi mund të zhvillohet në ambientet e hapura që gjenden në oborrin e shkollës. Këto janë të përshtatshme për zhvillimin e aktiviteteve, argëtimeve si dhe klubeve të ndryshme sportive gjatë dhe pas mësimit.