Konkursi i Pikturës

Atdhedashuria, vëllazërimi dhe mbrojtja e ambientit ishin temat e konkursit të pikturës që u zhvillua me rastin e muajit të Historisë dhe Letërsisë. Konkursi ishte ndarë në dy kategori ndërsa kriteret e përzgjedhjes së fituesve ishin kompozimi, trajtimi i linjës, dritëhija dhe ngjyrosja. Ky konkurs u zhvillua për herë të parë në kolegjin “Turgut Özal” […]

Historia ime, krenaria ime

Muzeu historik është institucioni ku ruhen vlerat e një kombi me të cilat duhet të njihet çdo nxënës. Këto vlera duhet të skaliten në nëndijen e tyre që në moshë të vogël. Në këtë kuadër, edukatoret e kopshtit “Zübeyde Hanım” shoqëruan fëmijët e vegjël pranë objekteve me domethënie historike duke e shpjeguar rëndësinë e tyre […]

Klubi “Shpresa”

“Shpresa” është klubi i vullnetarëve të Kolegjit “Turgut Özal”. Veprimtaritë dhe aksionet e ndërmarra prej tyre janë tërësisht humanitare. Suksesi i disa prej veprimtarive ka bërë që ato të kthehen në traditë në shkollën tonë. I tillë është Panairi i Ushqimeve, i cili çdo vit siguron të ardhura të mjaftueshme për fëmijët e familjeve në […]

Panairi i Librit

Nxënësit e Kolegjit “Turgut Özal” vizituan gjatë nëntorit Panairin e Librit “Tirana 2014”. Aty u njohën me botues të rinj për fëmijë dhe me tituj të ndryshëm librash. Shtëpitë e botimit këtë vit patën një larmi botimesh të shkrimtarëve shqiptarë e të huaj. Ky ishte panairi i 17-të dhe iu dedikua 200 vjetorit të lindjes […]

Një ditë ndryshe…

“Një ditë ndryshe” ishte edhe pikniku në fshatin turistik Pezë, në periferi të Tiranës, gjë që është bërë traditë disavjeçare në kolegjin tonë. Pikniku u organizua javën e fundit të tetorit. U zhvilluan mjaft lojëra argëtuese me litar, me top, lojëra popullore, gara shpejtësie dhe kalim pengesash.   [mls_gallery id=”1157″ cols=”4″ g_title=”off” g_subtitle=”off” title=”on” subtitle=”on” […]

Muaji i Bujqësisë 1

Në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë u zhvillua Panairi Ushqimor i fermerëve shqiptarë, aktivitet ky në kuadër të muajit të bujqësisë shqiptare. Të ftuar të veçantë të aktivitetit ishin nxënësit e klasave të treta të kolegjit ”Turgut Özal”, me kartolinat e përgatitura nga vetë ata me temë nga bujqësia dhe blegtoria në vendin tonë. Në […]

Muaji i Historisë dhe Letërsisë

Muaji tetor me artin dhe letrat dhe nëntori me dy datat e shënuara në të, janë veshur sërish me ngjyrat kuq e zi. Emocioni, vëmendja dhe dashuria për letërsinë dhe artin, si dhe Festat e 28 dhe 29 Nëntorit ishin përmbyllja e Muajve të Letërsisë dhe Historisë. U ekspozuan projekte e postera të ndryshëm dhe […]

Të njohim produktet vendase

Në Muajin e Bujqësisë, nxënësit e fillores së shkollës sonë vizituan një fabrikë të përpunimit të qumështit në periferinë e Tiranës. Vizita u zhvillua në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë. Kjo ishte eksperiencë e parë dhe e jashtëzakonshme për shumë prej fëmijëve. Nxënësit vizituan fermën e lopëve dhe me kuriozitet vëzhguan procesin e përpunimit të […]