Kënga “Ende ka shpresë” nga nxënësit e kolegjit “Turgut Ozal”

Kënga “Ende ka shpresë”, vjen e kënduar nga nxënësit e kolegjit “Turgut Ozal”, në përfundim të këtij viti shkollor, si një përshëndetje për të gjithë nxënësit, mësuesit, prindërit dhe miqtë tanë, me të cilët kemi ndarë momentet e bukura, por dhe momentet e vështira gjatë këtij viti shkollor. Së bashku Ne ia dolëm dhe do […]

Shkolla “Turgut Ozal” akreditohet nga “Cambridge International”

Të dashur prindër, Me kënaqësi ju njoftojmë se shkolla “Turgut Ozal” është akredituar nga “Cambridge International”. Nga viti i ardhshëm shkollor nxënësit tanë do të zhvillojnë provimet checkpoint, duke krahasuar kështu njohuritë e tyre në nivel ndërkombëtar.

Konkurs Eseje me temë “A Letter from Myself in 2030”

Shkolla “Turgut Ozal” organizon Konkursin e Esesë për nxënësit nga klasa e 6-të deri në klasën e 9-të me temë: “A Letter from Myself in 2030”. Esetë do të shkruhen në Gjuhën Angleze dhe duhet të jenë 400 deri në 500 fjalë. Mënyrën e shkrimit të esesë, përmbajtjen dhe kriteret që duhen plotësuar i gjeni […]

Nxënësit e kolegjit “Turgut Ozal” aktivitete për Ditën e Librit

“Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjindshëm dhe më të mençur dhe mësuesit më të durueshëm.”                                          Charles William Eliot Ah, librat! Librat janë një botë më […]

Aktivitete krijuese të nxënësve të kolegjit “Turgut Ozal” për Ditën e Tokës

Homeri në himnet e tij shkruan: “Toka, nënë e gjithçkaje” dhe e bekonte me fjalët: Do t’i këndoj të mirëkrijuarës Tokë, Nënës së të gjithave, më të vjetrës së gjithë qënieve.” Data 22 prill, Dita e Tokës, kjo është një ditë e veçantë që synon angazhimin e të gjithë njerëzve anë e mbanë botës për […]

Të gjithë së bashku do t’ia dalim!

Në këto ditë të vështira për të gjithë, kur njerëzimi i bashkuar si asnjëherë tjetër për një qëllim të vetëm, në luftë për jetën, institucionet arsimore “Turgut Ozal” ju urojnë të gjithëve shëndet të plotë! Të nderuar mësues dhe kolegë, veçanërisht ju përgëzojmë njëzëri për përpjekjet dhe altruizmin e treguar nga secili prej jush, ku […]