Kampionati i Shahut për klasat e 8-ta dhe të 9-ta

Ka përfunduar faza eleminatore dhe gjysmëfinalja e Kampionatit të Shahut për klasat e 8-ta dhe të 9-ta. Kampionati i Shahut është një nga aktivitetet kryesore të Javës së Matematikës. E njohur si loja e njerëzve me dhunti intelektuale, është më shumë si një lloj sporti i krijuar nga mendja. Gjatë lojës së shahut duhet jo […]

“Teknikat e të mësuarit” seminar me lektoren Jonida Tirana

Arritjet akademike të nxënësve, luajnë një rol të madh në vetëvlerësimin që ata kanë për veten. Ato formojnë të ardhmen e tyre dhe ndikojnë në pozitën e tyre të ardhshme në shoqëri. Vlerësimet dhe notat, që ata marrin ndikohen prej shumë faktorëve, prej të cilëve kryesorët janë koha e shpenzuar duke studiuar dhe mënyra si […]

Nxënësit e klasave të nënta të Klubit Shpresa dhurojnë mjete shkollore dhe lodra në shkollën “Katundi i Ri”

Aktiviteti i radhës i Klubit Shpresa u zhvillua në shkollën “Katundi i Ri”. Ishin nxënësit e klasave të nënta, anëtarë të Klubit Shpresa, të cilët iu dhuruan ndihma në mjete mësimore për kopshtet shkollën, gjithashtu dhe libra jashtëshkollorë për bibliotekën e shkollës, bashkëmoshatarëve të tyre në këtë shkollë. Për 65 fëmijët e kopshtit që ndodhej […]

Klubi Shpresa në ndihmë të të dëmtuarve nga tërmeti

Klubi Shpresa vazhdon të ndihmojë njerëzit në nevojë dhe këtë periudhë aktivitetet e Klubit Shpresa kanë qenë në ndihmë të të dëmtuarve nga tërmeti i 26 nëntorit. Gjatë ditëve të fundit nga Klubi Shpresa në bashkëpunim me Drejtorinë e Kolegjit “Turgut Ozal”, janë shpërndarë për të dëmtuarit në zonën e Thumanës dhe në Vorë 200 […]

“Pema e miqësisë”

“Sa e bukur është pema e jonë, e cila tregon për të gjithë shokët e shoqet e mia.” Kështu shprehen vogëlushët e grupeve të para për pemën e tyre të miqësisë. “Pema e miqësisë” është momenti i parë me shokët e shoqet, momenti kur fëmijët fillojnë të mburren për shoqërinë e tyre. Me dashuri secili prej […]

Në Panairin e Librit

“Një fëmijë që lexon, do të jetë një i rritur që mendon…” Panairi i 22-të i Librit, Tirana 2019, u vizitua dhe nga nxënësit e kolegjit “Turgut Ozal”.  Ky Panair është ngjarja më e madhe kulturore në pasqyrimin e veprimtarisë letrare brenda dhe jashtë kufijve të Shqipërisë, i cili jep mundësinë për të gjetur në të […]