Kampionati i Shahut

Kampionati i Shahut

Kampionati i Shahut është nga aktivitetet më të dashura të Javës së Matematikës. Edhe këtë vit Kampionati i Shahut po zhvillohet me nxënësit e klasave të teta dhe të nënta. E njohur si loja e njerëzve me dhunti intelektuale, është më shumë si një lloj sporti i krijuar nga mendja. Gjatë lojës së shahut duhet jo vetëm inteligjencë, por dhe një formulim i mirë strategjish dhe kjo nxënësve tanë nuk u mungon. Njohja e nxënësve me shahun, jo vetëm i ndihmon të nxitin koeficientin e inteligjencës, por i bën dhe më kreativë.

Punoi: Meri Berisha

Drejtoi: Imelda Prençe