Dita e parë e shkollës.

Dita e parë e shkollës është një çast emocionues për nxënësit, prindërit dhe mësuesit. Nxënësit, të lumtur dhe plot kureshtje për fillimin e një kapitulli të ri në arsimimin e tyre, takuan mes emocionesh shokët, mësuesit, por u njohën dhe me miq të rinj. Ky vit i ri shkollor duket Read more…

Vizitë në Ambasadën Hollandeze

Ambasadori I Hollandës, z. Reinout Vos, mikpriti në ambjentet e ambasadës nxënësit e klasës 5-B, shoqëruar nga nëndrejtori dhe mësueset. Gjatë bisedës me nxënësit, z. Vos shprehu një vlerësim dhe falenderim të vecantë për nxënësit në lidhje me projektet e tyre tepër krijuese për librin dhe shkrimtarin e tyre të Read more…

Klasat e pesta në Javën e Anglishtes

Klasat e 5-ta gjatë javës së anglishtes punuan dhe prezantuan temën “Book Report”. Nxënësit shpalosën talentin e tyre me punime të ndryshme si: projekte, postera, broshura, aktivitete të ndryshme interaktive (mini dramatizime, intervista, dizenjimin apo veshje për personazhin e preferuar). Për një atmosferë sa më gjallëruese, klasat dhe koridoret u Read more…

Klasat e dyta në Javën e Anglishtes

Gjatë javës së anglishtes, nxënësit e klasave të dyta, të ndarë në disa grupe brenda çdo klase, realizuan prezantime mjaft të bukura të librave të ndryshëm jashtëshkollorë në gjuhën angleze. Fëmijët përgatitën projekte të shumta, të punuara nga vetë ata në klasë. Përmes tyre, nxënësit sollën tipare dhe veçori dalluese Read more…

Një takim i veçantë me z. Martin Nuttall, Koordinator i Partneritetit dhe Projekteve nga Cambridge Assessment International Education.

Shkolla jonë prej dy vitesh është pjesë e institucioneve arsimore ku kryhen provimet Cambridge Checkpoint. Ditën e djeshme pritëm në shkollën tonë një mysafir të veçantë, z. Martin Nuttall, Koordinator i Partneritetit dhe Projekteve nga Cambridge Assessment International Education. Ai vizitoi me kureshtje laboratorët e shkencës, sallat e informatikës, palestrat Read more…