Postimet kryesore

  • Turgut Ozal Social Media

Bronz në ndërkombëtaren e matematikës

Date: July 15, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Nxënësja jonë, Heidi Durrësi, është shpërblyer me medalje bronzi në Bullgari. Konkurente në Olimpiadën e Matematikës për Ballkanin në kategorinë junior, Heidi arriti të merrte medaljen e vendit të tretë. Kjo ishte olimpiada e 21-të në të cilën Heidi përfaqësoi Shqipërinë, shkollën ku është përgatitur dhe mbi të gjitha ka marë shpërblimin për punën e…

Me Shume

Fitojnë medalje argjendi…

Date: June 17, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Fitojnë medalje argjendi dy nxënësit e klasës së tetë, Metjon Agastra dhe Patrick Kola, në Olimpiadën Genius në USA. Metjoni dhe Patricku kishin programuar një robot ambientalist i cili duhej të mblidhte kuba me ngjyra që simbolizonin materiale të ndryshme që duhen hequr nga ambienti për ta pastruar atë.

Me Shume

Roboti i kolegjit konkuron në USA

Date: June 15, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Dy nxënës të klasës së tetë, Metjon Agastra dhe Patrick Kola, gjenden duke prezantuar robotin e tyre ambientalist në Olimpiadën Genius në Oswego, New York. Projekti i tyre quhet Cannon Shooter dhe hyn në kategorinë e ambientalizmit. Metjoni dhe Patricku po konkurojnë së bashku me 1253 nxënës të tjerë nga 111 shtete të ndryshme të…

Me Shume

Të nderuar prindër dhe nxënës të klasave të 9-ta !

Date: June 11, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Provimet Kombëtare të Arsimit Bazë, për vitin shkollor 2016- 2017, do të zhvillohen:  a) Gjuhë e Huaj (Anglisht), 12 Qershor 2017; b) Gjuhë Shqipe, 22 Qershor 2017; c) Matematikë, 27 Qershor 2017; Nxënësit duhet që: Nxënësit duhet të paraqiten pranë shkollës 9- vjecare “Ahmet Gashi “ në orën 8:30. Të kenë me vete një mjet…

Me Shume

Robotika, Lënda më e re në kolegj

Date: June 6, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Viti akademik 2017-2018 vjen me një risi fantastike në fushën e teknologjisë së informacionit në shkollën “Turgut Özal”. Nxënësit tanë, duke nisur prej klasës së parë, do të mësojnë rreth robotikës. Kjo do të jetë një lëndë e re me zgjedhje dhe mësimi i saj do të zhvillohet në një klasë më vete të pajisur…

Me Shume

President i zgjedhur, Z. Meta, viziton kolegjin

Date: May 16, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Ilir Meta, kreu i partisë LSI dhe President i zgjedhur i Republikës së Shqipërisë, ka vizituar kolegjin “Turgut Özal”. Meta ishte prezent në festën e klasës së vajzës së tij, Era, e cila po përfundon klasën e gjashtë. I ulur në rreshtat e sallës së shfaqjeve, së bashku me bashkëshorten e tij, Z. Meta ndoqi…

Me Shume

GJASHTË PROJEKTE NË “TANGRAM”

Date: May 5, 2017 Author: erjona saqe Categories: Postimet kryesore, Posts

Iniciativat e nxënësve të shkollës sonë, idetë e tyre inovative për të pasur një Shqipëri më të mirë, vazhdojnë të prezantohen në emisionin e njohur për fëmijë, “Tangram”. Në këtë sezon morën pjesë me projektet e tyre gjashtë nxënës të  shkollës sonë. Marin Shpata, nxënës i klasës 8F, mori pjesë me projektin e tij “Shqipëria…

Me Shume

PROVIMI I PRANIMIT 2017

Date: May 1, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

Rezultatet e provimit te pergjithshem te klasave te 8-a dhe 9-a per pranim ne kolegjet turgut ozal dhe gulistan.   2017 PROVIMI I PRANIMIT    

Me Shume

Nxënësit e “Turgut Özal” në Kuvendin e Shqipërisë

Date: April 26, 2017 Author: Selman Categories: Postimet kryesore, Posts

“Kur jemi bashkë jemi edhe më të fortë,” u shpreh kryetari i Parlamentit, Z. Ilir Meta, në fjalimin e tij përshëndetës në Kuvend para nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Turgut Özal” në dt. 24.04.2017. Gjatë vizitës së tyre në Kuvend, në kuadër të  programit të shkollës “Turgut Özal” për njohjen e nxënësve me institucionet në vend,…

Me Shume

SHËTITJE NËPËR EVROPË

Date: April 7, 2017 Author: erjona saqe Categories: Postimet kryesore, Posts

“Bota është një libër dhe kush nuk udhëton, lexon vetëm një faqe të tij.” Këto fjalë të njohura janë një motivim i mirë për të nisur që në fëmijëri leximin e këtij libri madhështor që na rrethon dhe mezi pret të shfletohet. Udhëtimi i fundit i organizuar nga shkolla jonë, që kaloi nëpër shtetet Francë,…

Me Shume

Play Our Song