Lajme

  • Turgut Ozal Social Media

Klubi i instrumentistëve

Date: April 20, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Viktor Hygo ka thënë: “Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet me fjalë dhe atë që nuk mund të rrijë në heshtje”, ndaj për ata nxënës që duan të shprehen me gjuhën e muzikës, në shkollën tonë prej vitesh,  janë hapur dhe funksionojnë klubet e kësaj fushe, ku më të ndjekurit janë klubi i…

Me Shume

Kampionati i Pingpongut

Date: April 18, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Aktiviteteti i radhës i zhvilluar në shkollën tonë, përsa i përket aktiviteteve sportive, ishte Kampionati i Pingpongut, mes nxënësve të klasave të nënta. Kampionati për djem, u zhvillua në muajt që lamë pas. Filloi më datë 23 Shkurt dhe përfundoi në datën 9 Mars. Numri i nxënësve që morën pjesë ishte i konsiderueshëm, por sigurisht…

Me Shume

JAVA E GJUHËS TURKE

Date: April 18, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Një nga javët më të dashura për nxënësit e shkollës sonë, është Java e Gjuhës Turke. Kjo jo vetëm për aktivitetet që zhvillohen gjatë kësaj jave, por edhe për veçantitë që ajo përcjell. Aktivitetet për Javën e Turqishtes u organizuan nga data 4 deri në 8 prill. Aktivitetet kryesore, si për çdo lëndë, ishin vendosja…

Me Shume

Ekskursion në Durrës

Date: April 12, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Java që sapo kaloi shtoi një tjetër aktivitet jashtëshkollor për nxënësit e shkollës sonë. Gjatë saj u zhvillua një ekskursion në qytetin e  Durrësit, ku morën pjesë nxënësit e korit të shkollës. Ishte një ditë me diell, prandaj nxënësit patën mundësi të shijonin bukuritë e këtij qyteti bregdetar. Më pas, shëtitën përgjatë pedonales, ku bënë…

Me Shume

Vizitë në Qytetin e Legjendës

Date: April 11, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Hijerëndë, e bukur dhe bujare, si një zonjë e vërtetë shtëpie, Kalaja hapi portat e saj për nxënësit e klasave të 9-ta të shkollës sonë, në këto ditë të ngrohta të pranverës. E ndërtuar në rrëzë të qytetit të Shkodrës, është ajo e para që i uron mirëseardhjen dhe mirëpret çdo vizitor në qytet. Duket…

Me Shume

Udhëtim nëpër Evropë

Date: April 11, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Udhëtimet, përveç argëtimit dhe shplodhjes, të japin mundësinë të njihesh nga afër me vende të tjera, me të tjera gjuhë, me njerëz të ndryshëm, si dhe të zgjerojnë dijet dhe kulturën e përgjithshme. Këtë herë udhëtimi i nxënësve të klasave 4, 5, 6 përfshiu tre kryeqytete të Evropës: Vjenë, Pragë dhe Budapest. Në shoqërinë e…

Me Shume

Vizitë në Garden Line

Date: April 10, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Pranvera ka ditë që ka trokitur dhe, këtë herë, ajo i hapi dyert për vogëlushët e klasës 1A, të cilët së bashku me mësuesen e tyre, Emiraldën, shkuan në kopshtin e luleve “Garden Line”. Koha me diell i ndihmoi fëmijët të rrinin gjatë në kopsht dhe ta shijonin natyrën me gjithë ngjyrat që ofron ajo…

Me Shume

Vizitë në Muzeun e Bankës së Shqipërisë

Date: April 7, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Në kuadër të Javës Globale të Parasë, senatorët e klasave të shtata dhe nxënësit e klasës 3B bënë një vizitë në Muzeun e Bankës së Shqipërisë për të marrë informacion rreth numizmatikës, historisë, artefakteve dhe edukimit financiar. Në katin numizmatik të këtij muzeu, nxënësit u njohën me këmbimin paramonetar, koleksionin numizmatik (i cili prezanton koleksionet të…

Me Shume

PËRMBYLLJA E JAVËS SË ANGLISHTES

Date: April 6, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Pas shumë emocioneve, garave dhe konkurseve të zhvilluara enkas për këtë aktivitet, mund të themi me siguri të plotë se Java e Anglishtes u mbyll më së miri dhe shënoi një tjetër sukses për këtë vit shkollor. Juria e përbërë nga mësues të gjuhës angleze vëzhgoi zbukurimin e klasave dhe dëgjoi me kujdes interpretimet e…

Me Shume

VIZITA E AMBASADORES SË KINËS NË SHKOLLËN TONË

Date: April 6, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Një surprizë mjaft e bukur gjatë Javës së Anglishtes ishte vizita që zhvilloi në shkollën tonë Ambasadorja e Kinës në Shqipëri, Jiang Yu. Ajo pa nga afër përgatitjen e nxënësve për këtë aktivitet dhe u ndal veçanërisht në dy klasa, të cilat kishin zgjedhur Kinën si vendin për të cilin do të flisnin në këndin…

Me Shume

Play Our Song