Lajme

  • Turgut Ozal Social Media

Shkolla Dimërore në Londër

Date: January 19, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Nxënësit e klasave 6, 7 dhe 8 e kanë nisur shkollën duke u kthyer nga pushimet dimërore me një kujtim të veçantë më shumë, atë të shkollës dimërore në Londër.  Në këtë shkollë, gjatë paraditeve u zhvilluan orë mësimore në gjuhën angleze nga mësues vendas, ndërsa orët e pasditeve dhe mbrëmjeve u kaluan me shëtitje nëpër…

Me Shume

Festojmë ditëlindjen

Date: January 19, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Sa më të vegjël fëmijët, aq me më shumë gëzim i presin ditëlindjet dhe festat që organizohen për ta. Vogëlushët e parashkollorit i festojnë ditëlindjet në ambientet e kompleksit tonë arsimor dhe e veçanta e këtyre festave është se krahas shokëve dhe shoqeve, fëmijët ftojnë edhe prindërit dhe të afërmit e tyre. Kështu festa e…

Me Shume

Ora e Lojës

Date: January 18, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Vogëlushët e parashkollorit kanë çdo ditë orën e tyre të lojës, të cilën e zhvillojnë në Sallën e Lojërave, që ndodhet brenda ambienteve të kopshtit ose në Këndin e Lojërave, që është vendosur në oborrin e kompleksit. Lojërat lëvizore luajnë një rol të madh për zhvillimin psiko-motor të fëmijëve, prandaj lojërat që organizohen nga edukatoret…

Me Shume

Vizitë në Stacionin Meteorologjik

Date: January 17, 2017 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

 Stacioni meteorologjik u vizitua nga nxënësit e klasës 4G së bashku me mësuesen e lëndës së Diturisë së natyrës, Bukurie Hyseni. Aty nxënësit u pritën nga disa punonjës të shërbimit meteorologjik, të cilët i udhëhoqën fëmijët nëpër ambientet e këtij institucioni. Gjatë kësaj vizite nxënësit panë nga afër disa mjete të cilat matin dukuritë atmosferike, si: higrometri-për matjen e…

Me Shume

NJË DITË NË KRYEMINISTRI

Date: December 27, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Vizita e radhës e nxënësve tanë pranë institucioneve qeveritare, ishte ajo në Kryeministri. Ata u mirëpritën nga Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore,  Bledi Çuçi, në zyrën e tij. Atje nxënësit zhvilluan një bisedë të ngrohtë e frytdhënëse dhe patën rast të diskutonin, jo vetëm për rolin mjaft të rëndësishëm të institucionit që drejton ministri…

Me Shume

Klubi Shpresa në TANGRAM

Date: December 22, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Përfaqësuesja e radhës nga nxënësit e shkollës sonë, në emisionin Tangram në Ora News, ishte nxënësja e klasës së 8-të, Sara Xholi. Sara prezantoi projektin e saj të titulluar  “Shqipëria më e mirë, kur njerëzit mësojnë të japin më shumë.” Sara shpjegoi rëndësinë që kanë nismat e Klubit Shpresa të shkollës sonë në ndihmë të…

Me Shume

KLUBI I GATIMIT

Date: December 20, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Pasioni për gatimin ka mbledhur rreth tryezës së kuzhinës së klubit tonë disa nga nxënësit e shkollës. Së bashku me mësueset që janë pjesë e klubit, ata realizojnë gatime nga më të shumëllojshmet, ku spikatin gatimet tradicionale shqiptare, por edhe ato të huaja. Që recetat e përgatitura të mos harrohen, fëmijët i praktikojnë në shtëpi,…

Me Shume

FINALJA E MUAJIT TË ARTIT DHE LETËRSISË

Date: December 19, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Mes emocioneve, etheve dhe buzëqeshjeve, ditën e shtunë, më datë 17 dhjetor 2016 u zhvillua Finalja e Konkursit të Artit dhe Letërsisë. Në ambientet e Kolegjit “Turgut Özal” Tiranë, u zhvillua faza finale e Konkursit të Këngës, Interpretimit, Krijimit dhe Pikturës, ndërsa në ambientet e kolegjit “Turgut Özal”, Durrës, finalja e Artit Skenik. Finalistët e…

Me Shume

Ndihmojmë një familje në nevojë

Date: December 19, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Nismës së fondacionit “Fundjavë Ndryshe”, për të ndihmuar dhe promovuar vlerat humane dhe për të qenë pranë familjeve në nevojë, iu bashkuan nxënësit e klasave të 8-ta. Për realizimin e kësaj iniciative nxënësit kontribuojnë me ushqime dhe veshmbathje, të cilat ata i çojnë vetë pranë këtyre familjeve, duke sjellë në këtë mënyrë një buzëqeshje në…

Me Shume

Vizitë në Ministrinë e Bujqësisë

Date: December 19, 2016 Author: erjona saqe Categories: Lajme, Lajme kryesore

Edhe këtë vit, shkolla jonë u bë pjesë e aktivitetit që organizon Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, në kuadër të “Muajit të Bujqësisë”. Drejtuesit e shkollës, së bashku me dy grupet e Klubeve të Gatimit dhe nxënësit e klasave të katërta, vizituan ambientet e Ministrisë së Bujqësisë, duke u pritur nga…

Me Shume

Play Our Song